Kos

Reizen is mijn passie, ik heb voor mijn jonge leeftijd van 22 al veel van de wereld gezien maar Griekenland behoorde er nog niet bij. Kos is niet enkel een vakantie geweest voor mij maar ook een tweede thuis, ik was namelijk TUI reisleiding op dit prachtige kleine eiland.

Kos heeft mij verrast op alle mogelijke manieren. Het eiland heeft voor ieder wat wils van stadshotels tot grote resorthotels, van jongeren tot families met kinderen, omvattend Kos is voor iedereen.

Amy

Delen

Wilt u er even tussenuit? Heeft u nood aan ontspanning maar toch met de nodige activiteiten? Dan is Kos zeker iets voor u! 
Dit kleine eiland die maar liefst honderd keer kleiner is dan België, biedt alles voor een fantastische vakantie! 
Graag neem ik u doorheen mijn verslag mee naar de leukste plaatsen en activiteiten op het eiland én rondom.

Kos

De hoofdstad van Kos is Kos stad, dat zich situeert in het Oosten van het eiland. Hier kunt u het bruisende leven terugvinden zowel overdag als ’s avonds. Overdag kunt u genieten van ellenlange fietspaden waar u gerust enkele uurtjes kunt fietsen. De fietspaden zijn in zeer goeie conditie dus perfect als u met de kleinsten wilt genieten van een fietstocht. Maar buiten fietsen heeft Kos stad tal van andere mogelijkheden. Wilt u graag even uitrusten? Dan kunt u dit het beste bij één van de vele strandbars, zo kunt u genieten van een lekkere cocktail met uw voeten in het zand. Als u graag de romantiek opzoekt is een bezoek aan één van de restaurants in de ‘Averof’straat perfect, hun terrassen bevinden zich namelijk op het strand, weg van alle drukte. Bovendien geniet u van een fantastisch uitzicht. U kunt zelf de kust van Turkije bewonderen, want deze ligt op amper 5 km van Kos verwijderd.  Ook voor de shopliefhebbers onder ons biedt Kos stad alles wat u zich kan wensen. In de idyllische smalle straatjes vindt u er lokale winkels met authentieke spullen. Voor wie het graag groter ziet is er de Canariestraat, ik noemde dit ook wel het ‘kleineTurkije’.    

Zoals ik eerder beloofde neem ik u graag mee naar de mogelijke activiteiten op Kos én verder. ▶ Ik zou zeker aanbevelen om Kos te ontdekken en verder te gaan dan uw gebied/hotel.◀ Kos heeft een rijke historie want voor de grondlegger van de westerse geneeskunde Hippocrates was Kos zijn bakermat. U kunt ook allerhande restanten van zijn werk en leven terugvinden op het eiland, zoals het Asklepion & de boom van Hippocrates. Kos heeft nog tal van andere bezienswaardigheden maar toch wil ik even mijn favoriet in de kijker plaatsen. ♥ Zia! Zia is een bergdorpje op Kos, hier geniet u van de mooiste uitzichten die Kos u kan bieden, ik stond verstelt toen ik het uitzicht bewonderde. De zonsopgang en ondergang zijn hier dan ook fantastisch mooi. Maar het gaat verder dan enkel de uitzichten, want het dorpje beidt veel meer mogelijkheden. Het dorp heeft ook een gezellig centrum die bestaat uit amper twee straten, maar desalniettemin kunt u hier alle authentieke elementen van Kos terugvinden. Ook de perfecte plek om uw souvenirs te kopen.♥  Zoals ik eerder aanhaalde ligt de kust van Turkije op amper 5 km van Kos, dit geeft u de perfecte mogelijkheid voor een daguitstap naar Bodrum. Zo kunt naar huis gaan en niet 1 maar 2 landen te hebben bezocht. De dagelijkse ferry brengt u in een mum van tijd naar Turkije, ook de formaliteiten worden voor u geregeld. Geen excuses dus om het niet te doen.               

"De geschiedenis die achter dit kleine eiland schuilt is énorm" 

Nissiros is een heel onbekend maar een fantastisch mooi eiland op een uurtje varen van Kos. Nissiros vergelijk ik graag met Santorini, het eiland heeft dezelfde flair. De smalle straatjes en witte huisjes met het typische Griekse volk. Toerisme hier is minimaal je treft er enkel toeristen die vanuit Kos hierheen trekken, voor de rest vind u er geen toeristen terug. Dit biedt de mogelijkheid om even tot adem te komen en te genieten van het fantastische dat dit eiland te bieden heeft. Buiten al het mooie heeft Nissiros ook een ‘once in a lifetime experience’ u kunt namelijk in een vulkaan wandelen, een slapende vulkaan weliswaar.
Ook interesse in Kos?

Contacteer ons gerust voor een afspraak. We delen graag onze ervaringen.

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.