Japan

Als student ging ik ooit op reis door Europa met de Railpass. Vorig jaar ging ik met hetzelfde gemak op reis door Japan, zij het zonder die trekrugzak van toen. Maar met de Shinkansen hogesnelheidstrein ontdekte ik het beste van Japan in minder dan 10 dagen tijd

Frank | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent

Frank

Reisverslag Japan | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent

Delen

Uitstekende railwayhotels met Japan Railpass

Vandaag de dag kan je je heel vlot verplaatsen tussen de verschillende grootsteden van Japan. Ook voor een goed hotel hoef je nooit ver te zoeken. In de stations zelf vind je uitstekende hotels zoals de Grand Via in Kyoto en de Shudome in Tokyo. Superproper en grote kamers, ideaal voor een iets gezettere mens als ik. Dankzij een verblijf in een railwayhotel, kon ik mijn koffers snel afzetten en onmiddellijk op pad. Weinig gezeul en meteen op verkenning.
Reisverslag Japan | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent

Gouden en Zilveren Paviljoen in Kyoto

In Kyoto wou ik onder andere Kinkaku-ji bezoeken: het Gouden Paviljoen. Ik nam de taxi, stapte uit en bleek uiteindelijk niet te zijn waar ik dacht: ik stond aan Ginkaku-ji: het Zilveren Paviljoen. Door mijn gebrekkig Japans had de taxichauffeur me blijkbaar naar de verkeerde tempel gebracht. Kin is Japans voor goud, gin betekent zilver. Dit bleek echter een aangename verrassing en extra ontdekking te zijn. De naam Zilveren Paviljoen doet vermoeden minder de moeite te zijn dan die bekende gouden tempel, maar niets is minder waar. De shogun die deze tempel liet bouwen, vond zilver mooier dan goud en wilde dat bewijzen door een zilveren tempel te bouwen die minstens even groots was als het Gouden Paviljoen. En minstens even mooi, dat is het zeker, ook al werd het uiteindelijk nooit in zilver afgewerkt.

Het Gouden Paviljoen is een van de bekendste tempels in Kyoto en is belangrijk in de Japanse cultuur.

Reisverslag Japan | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent
Reisverslag Japan | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent
Daarna ging ik dan toch nog naar Kinkaku-ji, ik wou allebei de tempels gezien hebben. Het Gouden Paviljoen is een van de bekendste tempels in Kyoto en is belangrijk in de Japanse cultuur. Het symboliseert de esthetische en religieuze waarden van het oude Japan. De twee bovenste verdiepingen zijn bekleed met puur bladgoud, maar elk van de drie verdiepingen heeft een compleet verschillende architecturale stijl. De Shinden-stijl van het gelijkvloers doet denken aan de 11e-eeuwse aristocratie in Kyoto. De eerste verdieping heeft een militaire bouwstijl van de Buke-zukuri, de samurai bouwden veel praktischer om te beschermen tegen indringers. In de bovenste verdieping merk je dan weer duidelijk de invloed van het zen-boeddhisme.

Reisverslag Japan | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent

Vossentempel op weg naar Nara

Wat je ook niet mag missen is de Fushimi Inari-taisha, een prachtig complex van schrijnen en rode torii-poorten. De schrijnen vormen een belangrijk onderdeel van het shintoïsme, opgedragen aan de god van de rijst. Het staat ook bekend als de vossentempel, gezien de duizenden vossenbeelden met sleutels in hun bek.

Beleving in Tokyo en Grote Boeddha van Kamakura

In Tokyo passeerde ik het Shibuya-kruispunt en de overstekende mensenmassa. Een waar symbool voor het moderne Tokyo en een chaotische, maar boeiende belevenis. Dichtbij vind je het standbeeld van Hachiko, de trouwste hond ter wereld. Wellicht doet het waargebeurde verhaal van de hond die elke dag zijn baasje opwachtte aan het station een belletje rinkelen. Zijn baasje was al lang overleden, maar de hond bleef hier dagelijks op hem wachten. Andere bezienswaardigheden in Tokyo? Bezoek zeker de Asakusa-wijk, de Sensoji-tempel en het Nezu-museum. In de historische stad Kamakura keek ik vooral uit naar de grote Boeddha van meer dan 13 meter hoog. Letterlijk en figuurlijk de grootste trekpleister van de site. Dit beeld staat al sinds jaar en dag model voor de talloze boeddhabeelden die je tot bij ons vindt.
Reisverslag Japan | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent
Ook interesse in Japan?

Contacteer ons gerust voor een afspraak. We delen graag onze ervaringen.

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.