IJsland

Verschillende natuurfenomenen op relatief korte afstand van elkaar bezoeken met een huurwagen langs vlot bereikbare wegen? Dan is een rondreis in IJsland zeker iets voor jou!

Nick | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent

Nick

Delen

Ik vertrok vanuit Amsterdam richting Reykjavik voor een korte maar krachtige ontdekkingsreis langs de highlights van IJsland. De hoofdstad is klein maar gezellig en ideaal als uitvalsbasis voor je rondreis. Wanneer je de hele dag vertoeft op prachtige geïsoleerde landschappen is het fijn om in een gezellige stad te komen in de avond met tal van leuke restaurants, cafés en shoppingmogelijkheden.
Eerste stop buiten de hoofdstad is het Thingvellir Nationaal Park. Meteen een stuk UNESCO Werelderfgoed gebruikt als decor voor de serie “Game of Thrones” Je kunt er leuke wandelingen maken en een eerste indruk krijgen van het landschap die je de komende dagen zal tegenkomen. Op een klein uurtje rijden kom je de Strokkur geiser tegen. Blijf zeker even kijken naar het borrelde water die om de zoveel tijd tot een indrukwekkende hoogte van 25 meter de lucht inspuit. Op de baan kwamen we ook nog de Gulfoss waterval tegen waarbij je erg dichtbij kan komen en het water kan voelen. Op de terugweg kwamen we nog een kratermeer tegen die onderdeel uitmaakt van een groter geheel van kraters. Wat een gevarieerde dag was dat!

Een stuk UNESCO Werelderfgoed gebruikt als decor voor de serie “Game of Thrones”

De volgende dag werd er meer zuidwaarts gereden met alweer enkele indrukwekkende watervallen langs de baan. Deze zijn erg gemakkelijk te vinden door de goede aanduiding en door het feit dat ze vanop verre afstand zichtbaar zijn. Afhankelijk van het seizoen is het mogelijk om de papegaaiduikers te zien in het natuurreservaat van Dyrholaey. Deze vogels houden ervan om de aandacht te trekken door in rondjes te vliegen. De route van deze dag eindigt aan het stadje Vik met zijn zwarte zandstranden. Dit lavastrand is gevormd na de enorme uitbarsting van de spleetvulkaan in 1783, een historische gebeurtenis in IJsland.

Afhankelijk van het seizoen is het mogelijk om de papegaaiduikers te zien in het natuurreservaat van Dyrholaey.

De laatste dag doen we nog een blitsbezoek aan de hoofdstad Reykjavik waar je en leuke stadswandeling kan maken of gewoon toffe musea kan ontdekken gelinkt aan de cultuur van het land. Je vindt er het maritiem museum, een expositiehal vol met walvissen op ware grote en een museum over het noorderlicht. Het lijkt alsof je het met eigen ogen meemaakt.Na al die bezoeken is het leuk om wat uit te rusten. Dit kan je dan ook in de gekende blue lagoon. De combinatie van het turkoois blauwe water, rotsformaties en kleigrond zou goed zijn voor de huid. Een leuke ervaring om te relaxen en je reis door IJsland te evalueren. Mijn evaluatie was alvast geslaagd!      
Ook interesse in IJsland?

Contacteer ons gerust voor een afspraak. We delen graag onze ervaringen.

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.