China

Ik hou van reizen in Azië, maar in China was ik nog niet geweest. Hoog tijd dus om dit fascinerende land ook eens te ontdekken en eind mei vertrok ik naar het immense land. Op het programma stonden de wereldsteden Peking en Shanghai, net als het terracottaleger van Xi’An en de natuurlijke omgeving van Guilin.

Kenny | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent

Kenny

Reisverslag China | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent

Delen

Bij aankomst in Peking stond mijn gids, mij reeds op te wachten en dan ging het richting mijn hotel. Het Regent hotel waar ik logeerde lag op zo’n 5 minuten wandelen van Wangfujing Road (een verkeersvrije shoppingstraat), leuk om ’s avonds nog eens rond te wandelen. In de onmiddellijke omgeving bevinden zicht ook
Reisverslag China | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent
Wie Peking en China zegt, denkt zeker aan de “Great Wall”. Er zijn verschillende plaatsen om de muur te bezoeken. Veel lokale toeristen kiezen voor een bezoek in Badalling waardoor deze sectie van de Muur énorm druk is. Westerse toeristen, en ik ook dus, trekken eerder naar de Mutianyu-sectie op zo’n anderhalf uur rijden van het centrum van Peking. Ik nam er de stoeltjeslift naar boven om tussen de verschillende wachttorens te wandelen en te genieten van het uitzicht. Terug naar beneden ging met de tobogan. Op zo’n half uurtje rijden van Mutianyu bevindt zich de “Lakeside Great Wall” in Huanghuacheng. Er waren zo goed als geen toeristen en dus extreem rustig. Dit stuk van de muur is omgeven door water. Daarnaast is er ook een stukje dat zich onder water bevindt. Kortom, zeker en vast de moeite waard om te bezoeken.

Het geluk stond aan mijn zijde want tijdens mijn verblijf in Peking was er “Olympic sky”. Relatief zuivere lucht zonder al te veel smog

Reisverslag China | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent
Reisverslag China | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent

Verder in Peking stonden de Olympische site met de “Watercube” en het “Birds Nest Stadium”, de Bell & Drum Tower, de Hemeltempel, een tochtje door een Hutong (lokale woonwijk) en een bezoek aan het Zomerpaleis op het programma.

Het geluk stond aan mijn zijde want tijdens mijn verblijf in Peking was er “Olympic sky”. Relatief zuivere lucht zonder al te veel smog, dankzij enkele regendagen voor mijn aankomst.

Kies zeker ook voor een dumpling diner (lokale specialiteit) in  het Da Fa Chang restaurant. Dit restaurant serveert heerlijke dumplings met zicht op de Bell Tower van Xi’An.

Na Peking ging het richting Xi’An. Je kan dit ofwel per sneltrein, nachttrein of vliegtuig doen. Ik had geopteerd voor een vluchtje van ongeveer 2 uur. De luchthaven van Xi’An ligt op ongeveer een uurtje rijden van het centrum van de stad. Xi’an is vooral gekend omwille van het terracotta leger. Deze immense opgravingen liggen ook op ongeveer een uurtje rijden van het centrum. Maar ook het centrum van Xi’An is absoluut een bezoek waard. In het centrum vind je o.a. de moslimwijk met moskee, een DrumTower en een Bell Tower. Kies zeker ook voor een dumpling diner (lokale specialiteit) in  het Da Fa Chang restaurant. Dit restaurant serveert heerlijke dumplings met zicht op de Bell Tower van Xi’An. Het verblijf in Xi’An werd afgesloten met de “Grote Wilde Gans pagoda” en het verkennen van de stadsomwalling per fiets. Wandel ’s avonds zeker eens rond en ervaar hoe de plaatselijke bevolking samenkomt om zomaar te dansen op de vele pleintjes en in de vele parkjes.

Weergaloze karstlandschappen

Na 2 steden was het hoog tijd om de natuur te gaan opzoeken en dus ging het verder naar Guilin. Het hotel waar ik logeerde lag net buiten de stad, aan de oevers van de Li-rivier. Guilin en omgeving is vooral gekend voor het mooie karstlandschap. Een cruise over de Li van Guilin naar Yangshuo mocht zeker niet ontbreken. Onderweg is genieten van het prachtige landschap. Na een boottochtje van ongeveer 4 uur werd er aangemeerd in Yangshuo. Daar fietste ik samen met mijn gids ongeveer 2 uur in de prachtige omgeving met het Yulong River Ecological Park. Op ongeveer 2 uur rijden van Guilin bevinden zich de rijstterrassen van Longji met enkele minoriteiten dorpjes in de buurt. Het was een regenachtige ochtend waardoor bij aankomst de terrassen en de bergen in de omgeving voor een stuk in mist gehuld waren, wat ook wel bijdroeg aan de ervaring. Na de middag klaarde alles op en was de zon van de partij.

Shanghai

Na de natuur van Guilin was het al tijd voor mijn laatste etappe in China en nam ik het vliegtuig naar Shanghai, bijgenaamd het New York van China. De bezienswaardigheden in Shanghai zijn redelijk beperkt. In het centrum trekt iedereen uiteraard naar “The Bund”. Deze wandelpromenade ligt aan de rivier met zicht op Pudong met zijn immense torengebouwen. ’s Avonds is dit mooi verlicht. Ook een bezoek aan de YuGarden mag zeker niet ontbreken. In de omgeving van Shanghai zijn de “water towns” een must. Ik bracht een bezoek aan het bekende Suzhou met Tuin van Nederige Administrateur. Een andere, minder bekende, water town is Zhujiajiao met enkele kleinere, mooie privétuinen. Een boottochtje op het kanaal is ten zeerste aan te raden. Met een bezoek aan de wijk Pudong waar zich o.a. de Oriental Tower “Pearl” kwam er jammer genoeg een einde aan mijn eerste kennismaking met China en was het alweer tijd om huiswaarts te gaan. Deze reis was een zeer aangename ontdekking van China en smaakt naar meer!
Ook interesse in China?

Contacteer ons gerust voor een afspraak. We delen graag onze ervaringen.

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.