Rondreis in Brazilië

Brazilië is een ontzettend kleurrijk land met een ontzettend mooie cultuur. Een mix van huidskleuren, een mix van muziekgenres, maar vooral een bijzondere mix van bruisende steden, koloniale dorpjes, exotische stranden en de oneindige rust van de amazone. In Brazilië voel je je altijd thuis waar je ook vandaan komt. Dit land is niet voor niets één van de meest fascinerende landen van Zuid-Amerika!

Justine

Delen

Tijdens mijn rondreis in Brazilïe heb ik Sao Paulo, Ilha Bela, Paraty en Rio de Janeiro bezocht. Alle plekken waren op een andere manier bijzonder met telkens geweldige natuur

Sao Paulo, een kleurrijke multiculturele stad

Mijn eerste dagen in de bruisende stad Sao Paulo waren onvergetelijk. Ik keek mijn ogen uit! Torenhoge wolkenkrabbers schieten de lucht in het centrum van de stad. De paulista’s, de inwoners van Sao Paulo, hebben nationaliteiten van over de hele wereld. Een muliticulturele stad dat tussen al het beton verbazend veel kleur te vinden is. Maar naar waar gaan de Brazilianen dan naartoe om hun pure rust te vinden, vroeg ik mij af?                 

Ilhabela, een tropisch onbekend paradijs!

Om het drukke en chaotische Brazilië even te ontvluchten, ga je oa. naar Ilhabela. Dit eiland voor de kust van Brazilië is een tropisch paradijs dat maar een paar uur van Sao Paulo ligt. Een populair vakantieoord voor de locals, maar ik begrijp alvast waarom. Je vindt er ongerepte natuur, witte stranden, azuurblauwe zee en een prachtige,wilde jungle. Neem een kaart mee en ontdek Ilhabela op je eigen houtje. Kom wakker tussen het gezang van de vogels en ontbijt tussen de aapjes of bezoek de Gato Waterfall. TIP ♥ – Ook de Tres Tombos Waterfall of de Toca Waterfall zijn een pitstop waard! Verder is het geen bruisende plek. Als je daar van houdt en behoefte hebt aan een ontspannen sfeer, is dit eiland jouw go-to.          

         

Paraty, het leukste koloniale stadje

Helemaal uitgerust ging ik door naar het stadje Paraty. Dit pittoresk stadje is één van de meest sfeervolle plekken in Brazilië. De eeuwenoude architectuur is hier bewaard gebleven en doordat er geen autoverkeer in de stad mag komen kun je hier lekker wandelen tussen de schitterende gebouwen. Ga vooral in het weekend dan is het er heel gezellig met open lucht restaurants, live muziek en leuke bars. Een gezellig weekend is je gegarandeerd!

 

Een rondreis door Brazilië heeft mijn reislust alleen maar meer aangewakkerd

Rio de Janeiro, het symbool van Brazilië

Als last but not least stond Rio op mijn lijstje! De tweede grootste stad van Brazilië met meer dan 6 miljoen inwoners, die Carioca’s genoemd worden. Gouden stranden, grote bergen en een bruisend nachtleven is waarvoor Rio bekend staat, maar buiten dit heeft Rio nog zoveel meer te bieden. Dit zijn mijn top 5 activiteiten tijdens mijn verblijf in Rio :
  1.  Zweefvliegen over de stranden en de favela’s
  2. Bezoek aan het Ipanema strand
  3. Samba of bossanova les volgen in Lapa
  4. De kabelbaan naar de berg Pao de Açucar nemen
  5. Bezoek aan Ponta de Joatinga
Een rondreis door Brazilië heeft mijn reislust alleen maar meer aangewakkerd. De mensen zijn er zo ontspannen en relaxed en de natuur is absoluut prachtig. Het is een bijzondere bestemming voor iedereen. Ongeacht leeftijd of budget. Elke dag in Brazilië is een feest. Met deze filosofie keer ik graag terug naar huis.
Ook interesse in Rondreis in Brazilië?

Contacteer ons gerust voor een afspraak. We delen graag onze ervaringen.

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.