Vertrouwd en veilig op reis met TUI fly

In dit filmpje vind je meer informatie over de veranderingen en de genomen coronamaatregelen bij TUI fly. Bij het boeken en voor vertrek, maar ook op de luchthaven en tijdens je vlucht.

Ontdek alle maatregelen in de video

Onder andere deze regels zijn van kracht:

Online check-in

We vragen je om, indien mogelijk, voorafgaand aan je vlucht online in te checken. Dat kan vanaf 24u tot 6u voor je vlucht. Bij het inchecken ben je verplicht kennis te nemen van de geldende voorschriften met betrekking tot het coronavirus en dit ook zo aan te geven. Gebeurt dat niet, dan kan TUI fly je geen boardingpass uitgeven. Vlieg je met een persoonlijk item, dan kan je onmiddellijk door naar de veiligheidscontrole. Als je nog bagage hebt, kan je deze zonder problemen afgeven aan de check-inbalie. Op de luchthaven van Charleroi heb je zelfs de mogelijkheid om zelf je bagagelabels af te drukken aan de Self Service Baggage Tag.

Afstand houden op de luchthavens

Op luchthavens zijn maatregelen genomen om zo veel mogelijk afstand te houden. Er is meer personeel aanwezig en er zijn speciale looproutes, bijvoorbeeld bij het inchecken of handbagage- en paspoortcontrole. Het kan voorkomen dat bepaalde gedeeltes, zoals restaurants of winkels, op de luchthavens gesloten zijn omdat afstand houden niet mogelijk is. Raadpleeg de website van je vertrek- of aankomstluchthaven voor meer informatie.

Een mondmasker als je gaat vliegen

Een mondmasker dragen is verplicht op de luchthaven en aan boord, een zelfgemaakt mondmasker is niet toegestaan.
  • Vanaf 6 jaar ben je verplicht om aan boord een mondmasker te dragen.
  • Je draagt het mondmasker bij het instappen, gedurende de hele vlucht en bij het uitstappen.
  • Je moet iedere 4 uur je mondmasker vervangen. Je bent verplicht om zelf genoeg mondmaskers mee te nemen voor je heen- en/of terugreis.

Wat is een geschikt mondmasker?

  • Een mondmasker dat de mond en neus volledig bedekt
  • Chirurgisch mondmasker en (niet-) medisch mondmasker. Indien niet Chirurgisch: een mondmasker waarbij je de filter kan vervangen.
  • Niet toegelaten: Andere mondbescherming zoals een sjaal of kledingstuk

Handbagage onder de stoel

Alleen persoonlijk item mee aan boord

Om contactmomenten aan boord te beperken adviseren we je om alleen een klein stuk handbagage mee te nemen. Plaats die onder de stoel voor je.
  • Eén hand- of rugtas per persoon, maximaal 10 kg en maximaal 30 x 30 x 15 centimeter
  • Een handbagagekoffer kun je gratis inchecken bij de incheckbalie tot 10 kg, maximaal 55 x 40 x 20 centimeter

Tijdens je vlucht

Service tijdens je vlucht met TUI fly

Aan boord zorgen we voor zo min mogelijk contactmomenten tussen passagiers en cabinepersoneel. Gelieve tijdens de vlucht op je stoel te blijven zitten. Het boordpersoneel loopt minder vaak rond, het assortiment eten en drinken is kleiner en er worden geen duty-free artikelen aangeboden.

Service op je Europese en Noord-Afrikaanse vlucht

Je kunt iets kopen uit het TUI Café assortiment en betalen via bankkaart of creditcard.

Service op je verre vlucht

Je ontvangt nog steeds een gratis maaltijd- en snackservice. De momenten dat het personeel bij je langskomt worden anders verdeeld en het assortiment kan afwijken. Hiernaast kun je iets kopen uit het TUI Café assortiment en betalen via bankkaart of creditcard.

Hygiëne en luchtkwaliteit aan boord

Aan boord van onze vliegtuigen bevinden zich HEPA-filters: moderne luchtfilters die de lucht vrij maken van ziekteverwekkers. De ventilatie in het vliegtuig is zeer goed gereguleerd om de verspreiding van virussen te beperken. Aan boord zijn er ook extra hygiënemaatregelen genomen om te zorgen dat alles schoon blijft. De hele cabinebemanning kreeg een speciale corona-training. Alle vliegtuigen worden iedere 24 uur grondig schoongemaakt.

Reisaanvraag

Vertrouwd en veilig op reis met TUI fly

Gelieve per kind een geboortedatum te vermelden zodat we de juiste prijs kunnen berekenen.

Mail ons

info@frankdevosreizen.be

Bel ons

050 33 09 14

Kom even langs

Noordzandstraat 62, Brugge

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.