Riviercruise Moldau & Elbe met écht raderschip van CroisiEurope

Op riviercruise langs de Elbe en de wilde Moldau onthult de Tsjechische natuur al haar charmes. Aangedreven door schoepenraderen vaar je vanuit Praag naar de kastelen en barokke paleizen van de regio Bohemen. Deze gloednieuwe riviercruise door Tsjechië van CroisiEurope geeft je een kijkje in het leven van roemrijke hertogen en de illustere aristocratie.

Riviercruise CroisiEurope met raderschip Elbe Princesse II

Grillige bochten, lusvormige meanders, zandbanken en ondieptes. De Elbe laat zich niet zomaar bevaren. Daarom zet CroisiEurope een rivierschip met schoepenraderen in. Met geringe diepgang vaart de Elbe Princesse II probleemloos in ondiepe wateren. De nostalgische charme doet denken aan de romantiek van reizen over historische rivieren in vroegere tijden. En de zachte geluiden van de draaiende schoepenraderen en het kabbelende water maken de sfeer zo mogelijk nog serener, nog meer ontspannen.

Habsburgse jachtresidentie

Na inscheping in Praag geniet je van een aangename eerste avond aan boord met de voorstelling van de crew, welkomstcocktail en diner. Daarna is je riviercruise officieel begonnen, over zijrivier Moldau en een eerste stop in Stechovice. Een middeleeuws marktstadje en ooit een belangrijke plek voor goudwinning. Te midden van een schilderachtige omgeving bezoek je het 13e-eeuwse fort van Konopište. De voormalige jachtresidentie van de Habsburgers was tevens de laatste verblijfplaats van aartshertog Frans Ferdinand. De zalen en kamers zijn nog steeds overladen met weelderige meubels, sculpturen, schilderijen, harnassen en jachttrofeeën.

Romantiek Bohemen met CroisiEurope

Ook verder naar het stuwmeer van Slapy onthult de Moldau een idyllisch decor. Beboste heuvels omarmen de rivier langs beide kanten. Meanders en kasteelsilhouetten typeren de Boheemse romantiek en getuigen van een rijke geschiedenis. Het stuwmeer zelf is onder inwoners een favoriet ontspanningsoord voor boottochten, waterskiën en vissen.

Unesco Werelderfgoed in Praag

Terug in Praag kan je op geleid bezoek door het ruim duizend jaar oude historische centrum. Op wandel door de steegjes ontdek je een schatkamer aan Unesco Werelderfgoed. Denk maar aan de joodse wijk, de beroemde astronomische klok aan het oude raadhuis, de Týnkerk en de Karelsbrug. Bovendien kon Praag ontsnappen aan de vernielingen van de Tweede Wereldoorlog, waardoor de stad vandaag een bonte mix aan architecturale invloeden tentoonspreidt. Van preromaanse, romaanse en gotische stijl tot barok, rococo, art nouveau en kubisme. Na de lunch aan boord kan je met de gids op ontdekking door de Burchtwijk. Paleizen, kerken en kloosters flankeren harmonieus de burcht die boven de volledige stad uittorent.

Rubens & Bruegel op riviercruise in Tsjechië

Melnik markeert de plek waar de Moldau in de Elbe uitmondt. Je vindt er een van de mooiste renaissancekastelen van de Bohemen: dat van Nelahozeves. De weelderige Italiaanse versiering met ‘sgraffiti’, stucwerk en fresco’s toont de luxueuze smaak van de toenmalige hoge aristocratie. Tussen de kunstcollectie vind je onder andere werken van Velasquez, Veronese, Rubens en Pieter Bruegel de Oude. Proef na het bezoek een selectie wijnen van het domein.

Cruise verder naar Dresden

Over de grens met Duitsland vaar je langs de Elbe tot slot nog naar Dresden. Zijn bloeiende architecturale en artistieke patrimonium maakt de oorspronkelijk Slavische stad tot een van de belangrijkste toeristische centra van Duitsland. Het Residenzschloss van de Saksische keurvorsten herbergt ook vandaag nog het merendeel van de schatten van de Saksische monarchie. Terug in Praag zorgt de gala-avond aan boord voor een feestelijke afsluiter.

Hongerstenen?

Dat de Elbe een historie kent van wisselende waterstanden, is nog te zien aan de zogenaamde ‘hongerstenen’. Grote stenen en rotsblokken met inscripties die pas zichtbaar worden bij grote droogte. Velen dateren uit de afgelopen eeuwen en bevatten gedichten, waarschuwingen en historische gegevens over droogteperiodes en hongersnood.

Reisaanvraag

Riviercruise Moldau & Elbe met écht raderschip van CroisiEurope

Gelieve per kind een geboortedatum te vermelden zodat we de juiste prijs kunnen berekenen.

Mail ons

info@frankdevosreizen.be

Bel ons

050 33 09 14

Kom even langs

Noordzandstraat 62, Brugge

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.