10-daagse Cruise Kroatië met luxejacht [Rivages du Monde]

Reisbeschrijving

De erfgoedschatten van de Adriatische Zee

Van Romeinse keizer Diocletianus tot Napoleon, allemaal drukten ze hun stempel in Kroatië. De Adriatische kust is vandaag een bontgekleurde staalkaart van Europese geschiedenis. Van Dubrovnik en Hvar, tot Split en Zagreb. 

10-daagse cruise Kroatië

Op deze 10-daagse culturele ontdekkingsreis uit het aanbod van Rivages du Monde doorgrond je de rijke regio in de beste omstandigheden. Aan boord van een kleinschalig luxejacht, met Nederlandstalige begeleiding én omkadering.

Dag 1

Vlucht & inscheping

Na de vlucht van Brussel naar Dubrovnik en je transfer naar de haven kan je meteen inschepen aan boord van de M/Y Adriatic Blue. Het kleinschalige luxejacht, volledig afgehuurd door Rivages du Monde, telt slechts 18 kajuiten, allemaal met zeezicht. Het ideale schip voor een geprivilegieerde rondreis in intieme en gemoedelijke sfeer.

Met een diepgang van slechts 2,7 m begrijp je meteen dat dit jacht op plaatsen kan komen waar grote schepen niet geraken. Het achtersteven is bovendien uitgerust met een ponton vlak boven de zeespiegel. Zo kan je overal makkelijk het water in, zelfs in de meest afgelegen baaien.

Dag 2 & 3

Dubrovnik

Bekend voor zijn hoge stadswallen die over de Adriatische Zee uitkijken, is Dubrovnik een absolute parel van Unesco Wereld- erfgoed. Een cultureel lappendeken met invloeden van de Grieken uit Epidaurus, Slavische stammen, het Byzantijnse Rijk, het Venetiaanse Rijk, de bloeiperiode als onafhankelijke Republiek Ragusa, en de verovering door Napoleon. Onder begeleiding van de Nederlandstalige gids ontdek je de indrukwekkende tijdslijn van deze bijzondere plek.

Dag 4

Korčula

Volgens legendes zou de versterkte stad Korčula op het gelijknamige eiland in de 12e eeuw v.Chr. gesticht zijn door de Trojaanse held Antenor. En zou het ook de geboorteplaats zijn van Marco Polo.

Dag 5

Hvar 

Dankzij zijn strategische ligging is Hvar al sinds de oudheid een felbegeerd eiland. De gids neemt je mee de stad in om samen het geschiedkundige patrimonium te onthullen. Ontdek verschillende renaissancegebouwen, het Franse Napoleonfort, het Venetiaanse Spagnolafort en het oudste publieke theater van Europa. 

Dag 6

Split

Ook in Split laat de gids je verschillende historische lagen zien.Zoals het paleis van Romeinse keizer Diocletianus dat later uitgroeide tot het stadshart van Split. Of de kathedraal, in de 7e eeuw geconstrueerd uit een mausoleum.

Dag 7

Trogir

Zijn mooi bewaarde middeleeuwse karakter maakt Trogir een opvallend boeiende stad langs de Adriatische kust. Bezoek de 13e-eeuwse Sint-Laurentiuskathedraal en verken de verschillende monumenten, paleizen en het benedictijnenklooster in het centrum. 

Dag 8

Šibenik, Plitvice & Zadar

In de beschermende baai ligt havenstad Šibenik. Gedomineerd door een fort en tal van kerken, kloosters en paleizen. En de belangrijke Sint-Jacobuskathedraal, het allereerste renaissance- bouwwerk buiten Italië.

Daarna trek je het binnenland richting Plitvice, Unesco Wereld- erfgoed. De 16 meren van de wereldberoemde keten kleuren smaragdgroen tot diepblauw en zijn via zo’n 90 watervallen met elkaar verbonden. Sluit de dag af in Zadar op het Volksplein, het kloppende renaissance-hart van de stad.  

Dag 9

Rab & Krk

Waarom de Romeinen de stad Rab op het gelijknamige eiland omdoopten tot Felix Arba – ‘het gelukkige Rab’ – spreekt voor zich. Met zijn stranden en baaien is het heerlijk geurende en groene Rab dé plek om tot rust te komen. In de vooravond vaart het schip nog verder naar eiland Krk.

Dag 10

Zagreb & terugvlucht

Na ontscheping brengt een autocar je naar Zagreb. De hoofdstad werd zo’n duizend jaar geleden gesticht op de heuvels tegenover het fort van Gradec. Naast een schitterend bewaard middeleeuws patrimonium telt Zagreb ook verschillende religieuze en culturele bouwwerken uit de Oostenrijks-Hongaarse tijd.

Reisaanvraag

10-daagse Cruise Kroatië met luxejacht [Rivages du Monde]

Gelieve per kind een geboortedatum te vermelden zodat we de juiste prijs kunnen berekenen.

Mail ons

info@frankdevosreizen.be

Bel ons

050 33 09 14

Kom even langs

Noordzandstraat 62, Brugge

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Jouw reisvoorstel Cruise langs de kusten van Kroatië

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.