Cruise Noorwegen, IJsland en Schotland vanuit Amsterdam

In mei doopt Holland America Line zijn gloednieuwe cruise schip de Rotterdam in – waar kan het ook anders – Nederlandse havenstad Rotterdam. Daarna heeft het schip meerdere mooie vaarroutes vanuit Nederland voor de boeg. Wat denk je er bijvoorbeeld van om Noorwegen, IJsland én Schotland tijdens één cruise af te werken? Heen en terug vanuit Amsterdam!

Het gloednieuwe zeilschip van Holland America Line, De Rotterdam

Bergen en Molde

Eerste aanleghaven: het prachtige Bergen. Van de 14e tot 18e eeuw een belangrijke zeehandelsstad, vandaag net een charmant postkaartje met de beroemde, gekleurde hanzekade en spitse gevels. Ga zeker op excursie naar Hardangerfjord, zonder twijfel een van Noorwegens mooiste. Zo’n 400 km dieper in het noorden belanden we in Molde. Bij helder weer kan je vanaf dit deel van het Romsdal-schiereiland meer dan 200 bergtoppen zien. Met Varden als ons favoriete, panoramische uitzichtpunt. Molde is ook het begin- en eindpunt van de Atlantische Oceaanweg, zigzaggend over spectaculaire bruggen en eilanden.

Akureyri in IJsland

Op IJslandse bodem zetten we voet aan wal in Akureyri. Een bruisende stad, maar eveneens een ideaal knooppunt naar een sprookjesachtig landschap. Zo is Eyjafjörður in Akureyri’s achtertuin met 60 km het langste fjord van het land. Stop zeker ook aan Goðafoss, de waterval van de goden, en de zogenaamde duistere burchten van Dimmuborgir. Een grillig labyrint van natuurlijke bogen, lavatorens en verdoken grotto’s. Alsof bedacht door Tolkien himself.

Ísafjörður en Reykjavík

Het idyllische stadje Ísafjörður wordt aan drie kanten omgeven door imposante bergen. Een mooi vertrekpunt om het omringende schiereiland en de ruige, afgelegen Westfjorden te verkennen. Op het eilandje Vigur kan je papegaaiduikers, eidereenden, noordse sternen en andere bijzondere vogels spotten. Reykjavík is de meeste noordelijke hoofdstad van de wereld. Naast een broeihaard van cultuur, design en kunst vind je hier indrukwekkende vergezichten. Van majestueuze gletsjers tot onherbergzame lavavelden. Grijp op schiereiland Reykjanes zeker de kans om te baden in de Blue Lagoon. Twee uurtjes zalig ontspannen in een natuurlijke warmwaterbron van 38 °C.

Edinburgh

We verlaten IJsland en zetten koers naar het Verenigd Koninkrijk. Hoewel de Shetlandeilanden deel uitmaken van de UK, zijn de wortels van de archipel zowel Noors als Schots. Te merken aan de vele archeologische vindplaatsen uit het bronzen tijdperk. Een dag later sta je in de Schotse Highlands, de ruigste regio van heel het Verenigd Koninkrijk. Even buiten de stad Inverness wacht een schatkist aan Schotse en Keltische geschiedenis, mythes en natuurschoon. Ga op panoramische route langs Loch Ness of ontrafel de mysteries van eeuwenoude ruïnes en kastelen. De laatste ligplaats van de cruise brengt je naar de Schotse hoofdstad. De stad van Edinburgh Castle, de impressionante National Galleries, en de Royal Mile in het hart van Old Town.

Reisaanvraag

Cruise Noorwegen, IJsland en Schotland vanuit Amsterdam

Gelieve per kind een geboortedatum te vermelden zodat we de juiste prijs kunnen berekenen.

Mail ons

info@frankdevosreizen.be

Bel ons

050 33 09 14

Kom even langs

Noordzandstraat 62, Brugge

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.