Expeditiecruise Antarctica: in 34 dagen rond de Zuidpool

Wie veel geluk heeft, kan het één keer in zijn leven meemaken: een avontuurlijke expeditie naar Antarctica. Waar enkel de meest onbevreesden je voorgingen. Van 28 januari tot 2 maart 2025 maakt Hapag-Lloyd Cruises een unieke vaarroute naar de meest afgelegen regio van de planeet. Een semi-circumnavigatie naar Antarctica, helemaal van Ushuaia in Argentinië naar Nieuw-Zeeland. Je enige kans om keizerspinguïns te spotten.

Met Nederlandstaligen Aan Boord

Deze 34-daagse Antarctica-expeditie is opgenomen in de selectie Met Nederlandstaligen Aan Boord*, het nieuwe cruiseconcept van Hapag-Lloyd Cruises. Geniet gedurende het volledige avontuur van de aanwezigheid van een Nederlandstalige aanspreekpersoon en andere uitzonderlijke privileges. Zoals een Nederlandstalig reisgezelschap, extra boordkrediet … En een gesprek met de officieren en/of een blik achter de schermen, indien programma en omstandigheden het toelaten.

Drijvende ijsbergen

Afhankelijk van de ijs- en weercondities trekt de HANSEATIC inspiration van Ushuaia naar Deception Island. Een opmerkelijke locatie die je met verstomming slaat, wanneer je beseft dat je midden in een gigantische, ondergelopen vulkaankrater vaart.

Begroet door weddell- en pelsrobben, ga je na Neko Harbor richting de drijvende ijsbergen van Paradise Bay en langs het smalle Lemaire-kanaal. Op Petermann Island kan je vervolgens ezels- en adeliepinguïns spotten, en de broedkolonies van de blauwogige aalscholver.

Poolexploratie pur sang

Aan boord stijgt de sensatie van échte exploratie intussen met elke zeemijl. Niet in het minst wanneer je effectief de zuidpoolcirkel oversteekt. Andere schepen hebben op dit punt al lang rechtsomkeer moeten maken. Maar de HANSEATIC inspiration – van de hoogst mogelijke ijsklasse voor passagiersschepen – gedijt perfect in deze ontoegankelijke wateren. Met bovendien meer open dek dan welk ander cruise-expeditieschip dan ook.

De wind in je gezicht, de dauw op je huid, in openlucht en ware pioniersgeest. Het duurt niet lang vooraleer je denkt een echte ontdekkingsreiziger te zijn.

Terra incognita

Door het pakijs bereik je achtereenvolgens de Bellingshausen-, Amundsen- en Rosszee. Ze ontlenen hun naam aan hun ontdekkers: onbevreesde pioniers op verkenning door ‘terra incognita’, op gevaar van eigen leven.

Hun verhalen komen de volgende dagen meer en meer tot leven. Zowel tijdens fascinerende presentaties van de deskundigen aan boord, als op de eilanden zelf en tijdens de talloze verkenningen met rubberen excursieboten.

Keizerspinguïns spotten

Ervaar legendarische plekken uit de exploratiegeschiedenis. Het basiskamp van Shackleton op Cape Royds, Cape Evans en de Terra Nova-expeditie van Robert Falcon Scott, het Amerikaanse McMurdo Station. Helemaal uniek aan deze vaarroute is de mogelijkheid om keizerspinguïns te spotten. Je hebt alleen een beetje geluk nodig.

Ross-ijsbarrière

Met de Ross-ijsbarrière staat het volgende onbeschrijflijke hoogtepunt ook al te wachten. Het grootste ijsplateau ter wereld strekt zich honderden kilometers uit en torent tot 50 m hoog boven het water uit. Maar liefst 90 % van het drijvende ijs bevindt zich zelfs onder het wateroppervlak. In Kaap Adare tref je de allergrootste kolonie adeliepinguïns van Antarctica: meer dan 250.000 broedparen. Dat zijn maar liefst een half miljoen pinguïns!

Nieuw-Zeeland

Wanneer je de zuidpoolcirkel buitenvaart, ontdek je nog meer ongerepte eilandwerelden. Zoals de vulkanische, maar vergletsjerde Balleny Islands in Nieuw-Zeelandse wateren. Macquarie Island met zijn koningspinguïns en de enige broedplaats van Schlegels pinguïns. Of de Nieuw-Zeelandse zeeleeuw op de Aucklandeilanden.

In Lyttleton zit je expeditie erop en begint de HANSEATIC inspiration aan een 18-daags avontuur rond Nieuw-Zeeland. Een gecombineerde vaarroute naar het Noordereiland, het Zuidereiland en Nieuw-Caledonië.

 

2 Kortere expedities

Naast deze expeditie van 34 dagen staan nog twee andere Antarctica-expedities met Nederlandstalige begeleiding* op de planning. Eveneens aan boord van de HANSEATIC inspiration, met vertrek en aankomst in Ushuaia, Argentinië.

  • 05/12/2024 – 21/12/2024 (17 dagen)
  • 10/01/2025 – 28/01/2025 (19 dagen)

Interesse in een van deze once-in-a-lifetime expedities? Of meer details over het Met Nederlandstaligen Aan Boord-concept en de verschillende vaarroutes voor 2024 en 2025? Contacteer ons voor meer informatie.

*Op voorwaarde van minsten 15 Nederlandstalige deelnemers.

Reisaanvraag

Expeditiecruise Antarctica: in 34 dagen rond de Zuidpool

Gelieve per kind een geboortedatum te vermelden zodat we de juiste prijs kunnen berekenen.

Mail ons

info@frankdevosreizen.be

Bel ons

050 33 09 14

Kom even langs

Noordzandstraat 62, Brugge

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.