De hoogtepunten van Oost Canada in één rondreis

Tijdens deze rondreis combineer je de hoogtepunten van Oost-Canada. Van de wereldberoemde steden Ottawa, Toronto, Montreal en Quebec tot de overweldigende natuur van de Niagara Falls, Algonquin Park en de Sint Lawrence rivier: een van de meest ontembare rivieren van Noord Amerika. Ontdek ook onze aanrader: een verlengd verblijf in Quebec in Club Med Charlevoix!

De hoogtepunten van Oost Canada in één rondreis | Frank Devos Reizen Brugge - Mijn Reisagent

Dag 1-3: Toronto (Ontario)

Toronto, de dichtst bevolkte stad in Canada, ligt aan de noordelijke oever van Lake Ontario. Toronto heeft zich ontdaan van het rigide koloniale beeld en is tegenwoordig een van de meest dynamische steden in Noord Amerika. Het heeft bijna 4 miljoen inwoners van meer dan 100 etnische groepen. Toronto is de rijkste stad in het meest welvarende deel van het land en is de culturele, entertainment en financiële hoofdstad van Canada. Net als het brede scala aan monumenten, prachtige musea en andere attracties, zijn de types en stijlen accommodatie in de stad zeer uitgebreid.

Dag 3-4: Niagara Falls (Ontario)

De Niagara Falls liggen aan de westelijke oever van de Niagara River in de regio Golden Horseshoe van Zuid Ontario. De stad wordt gedomineerd door de Niagara Falls, wereldberoemd met drie grote watervallen aan de Niagara River. De Amerikaanse en de Horseshoe Falls kunnen het best vanaf de Canadese kant van de rivier worden gezien, dus biedt de stad een van ’s werelds belangrijkste toeristische attracties. Het natuurlijke spektakel trekt miljoenen toeristen per jaar. Het gebied, dat zich uitstrekt langs de Niagara Parkway en toeristische promenade, ligt vooral geconcentreerd aan de rand van de watervallen. Afgezien van de natuurlijke attracties van de rivier, vindt men er uitkijktorens, hoogbouw hotels, souvenirwinkels, casino’s en theaters, meestal met kleurrijke neon billboards en advertenties, en voldoende parkeergelegenheid om de bezoekers te faciliteren. Enige culturele gebieden die bij de Niagara Falls behoren, zijn onder andere Queen Street, Main en Ferry Streets, Stamford Centre en Chippawa Square.

Dag 4-6: Huntsville (Ontario)

Huntsville, de grootste stad in de regio Muskoka, ligt aan de oevers van de Muskoka River op de zuidwestelijke punt van het Algonquin Park. Het historische centrum van de stad wordt omringd door grote delen met ongerepte bossen, meren en moerasgebieden; en langs de omringende landwegen staan veel oude gebouwen. Door het nabijgelegen Algonquin Park, is wildlife een vertrouwd gezicht in de stad. In deze omgeving kunnen ook verschillende andere parken worden bezocht. Golfers kunnen ook een balletje slaan op verschillende banen die verspreid rond de stad liggen.

Dag 6-7: Kingston (Ontario)

De stad Kingston ligt aan de samenvloeiing van de Rideau Canal en de St. Lawrence River aan Lake Ontario. Vanwege een overvloed aan bijzondere kalkstenen gebouwen heeft het de bijnaam ‘Limestone City’. Hier beginnen ook de 1000 Islands en deze zorgen voor tal van uitstapjes. Het is tevens een uitvalsbasis voor diverse duiktrips. De stad is een bekende bestemming voor openwater wrakduiken. Het meer biedt ook andere waterrecreatie. De stad beschikt over totaal 26 musea en nationale historische bezienswaardigheden die bezoekers kunnen ontdekken.

Dag 7-9: Ottawa (Ontario)

Ottawa is de hoofdstad van Canada en een van de centra voor kunst, cultuur, politiek en geschiedenis. Het is gelegen in de Ottawa Valley, aan de oevers van de Ottawa, Rideau en Gatineau Rivers, grenzend aan Quebec. De stad heeft prachtige historische gebouwen, bezienswaardigheden en opwindende evenementen. Het hart van de stad is vrij compact en de meeste belangrijke attracties zijn te voet bereikbaar. Het Rideau Canal, dat Ottawa kruist, is het hele jaar door een bron van vermaak. Tijdens de zomer is het populair om het varen en in de winter is het ’s werelds grootste natuurlijke bevroren ijsbaan. De stad is officieel tweetalig, Frans en Engels zijn de 2 belangrijkste talen. Accommodatie in de stad vindt men in alle stijlen en voor elk budget. Verken de verschillende wijken te voet of met de fiets, er is altijd wel iets verrassends te vinden, van winkelgebieden in de Historic ByWard Market tot een hele andere sfeer in Chinatown.

Dag 9-11: Montreal (Quebec)

Montreal is de tweede grootste stad in Canada en dient als de culturele en economische hoofdstad van Quebec. Montreal, na Parijs de tweede grootste Franstalige stad ter wereld, ligt op het eiland Montreal, aan de samenvloeiing van de St. Lawrence en Ottawa Rivers. Het is zowel romantisch traditioneel als innovatief, maar als vriendelijk gemoedelijke stad is het ook kosmopolitisch dynamisch. De stad is verdeeld in 6 verschillende wijken. De wijken Golden Square Mile en Quartier des Spectacles bieden met alle grote hotelketens een meer universele accommodatie. Terwijl Old-Montreal, Plateau Mont Royal en de omliggende gebieden de meer unieke hoteltypes bieden, zoals auberges (Franse herbergen) en boetiekhotels.

Dag 11-13: Quebec City (Quebec)

Québec City is de grootste stad in Oost-Quebec en ligt langs de oevers van de St. Lawrence River. De stad wordt in tweeën gesplitst door een steile klif, ook wel bekend als het ‘Gibraltar van Amerika “, waar op de top het bekendste monument van de stad staat, Le Château Frontenac. Dit kasteel domineert zowel de skyline als geschiedenis van de stad. De Lower Town ligt aan de voet van Cape Diamond. Het historische gedeelte is de enige ommuurde stad die zich op het continent ten noorden van Mexico bevindt en staat op de UNESCO Werelderfgoed Lijst. De stad heeft een middeleeuwse sfeer met kronkelende straatjes geflankeerd door 17e en 18e-eeuwse stenen huizen en kerken, sierlijke parken en pleinen, en talloze monumenten. Meer dan 4 eeuwen later houdt de stad zich nog steeds vast aan het Franstalige erfgoed en de Gallische tradities.

Onze Tip!

Verleng je rondreis Oost-Canada met een verblijf in Club Med Charlevoix in Quebec

Free Spirit … Zorgeloos genieten is een tweede natuur in Quebec. Walvissen observeren in de Saint Lawrence, bevers spotten in het Charlevoix gebergte … Ver weg, héél ver weg van de typische toeristische plekken. Kom naar het gloednieuwe Resort in het Charlevoix-massief aan de natuurlijke oevers van de Saint Lawrencerivier en probeer er de vele activiteiten.

Reisaanvraag

De hoogtepunten van Oost Canada in één rondreis

Gelieve per kind een geboortedatum te vermelden zodat we de juiste prijs kunnen berekenen.

Mail ons

info@frankdevosreizen.be

Bel ons

050 33 09 14

Kom even langs

Noordzandstraat 62, Brugge

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.