Begeleide Rondreis Kaapverdië: de Groene Kaap, verrassend bekeken

Santiago, Fogo en Maio maken deel uit van de zuidelijke eilanden van Kaapverdië. Dankzij de korte vluchtmogelijkheden vanuit hoofdeiland Santiago – 15 en 30 minuten! – zijn ze de perfecte bestemming voor wie wil eilandhoppen. Tijdens de begeleide rondreis van Adagio in juli doe je dat trouwens weg van de gebaande paden. En ben je net op tijd om een uitzonderlijk natuurfenomeen te kunnen waarnemen …

Roots van de Kaapverdiërs

De eerste Portugese nederzettingen, de geschiedenis van de slavernij, vrijheidsstrijder Amílcar Cabral … Cultureel gezien heeft Santiago, ook het meest Afrikaans getinte van de hele archipel, de diepste wortels. Dit eiland mag echt niet ontbreken als je de roots van de Kaapverdiërs beter wil leren kennen.

Creoolse cultuur

Ga in hoofdstad Praia op verkenning in ‘Plateau’, de historische wijk van de oude stad, en bezoek kledingmarkt Sukupira. Je voelt het meteen: dit is het kloppende hart van de creoolse cultuur.

Ook voormalige hoofdstad Cidade Velha geeft een boeiende inkijk in de Kaapverdische geschiedenis. De tour eindigt bij de Fortaleza: een 16e-eeuws fort op een dominante positie boven de stad. Maar liefst 120 meter boven de zeespiegel.

Vuureiland Fogo

Vanuit Santiago is het een half uurtje vliegen naar vuureiland Fogo. Al vanuit het vliegtuig zie je de machtige vulkaan als een donkere kegel uit de oceaan opdoemen. De pasteltinten van de koloniale gebouwen in de stad São Filipe vormen een fascinerend contrast met de pikzwarte berg.

Een rondleiding door het historische centrum en een bezoek aan Casa Memoria leggen de verschillende facetten van de stad bloot. Langs de oostkust verken je daarna de eeuwenoude lavavelden en vruchtbare hellingen. Gevolgd door een koffieproeverij op een lokale plantage in Mosteiros.

Chã das Caldeiras

In het fascinerende nationale park van Chã das Caldeiras kan je de twee vulkaankraters te voet beklimmen. Voor het laatst uitgebarsten in 1995 en 2014, passeer je onderweg een opvallend grillig landschap van gestolde lavastromen.

Eenmaal boven, tonen de hete en kleurrijke zwavelvelden onder je voeten nog steeds vulkanische activiteit aan. De tour eindigt in het dorpje Portela aan de voet van de berg, waar je heerlijke Fogo-wijn kan proeven.

Broedende schildpadden

Terug op Santiago geniet je van een vrije dag en een verkwikkende dip in het zwembad. De volgende ochtend sta je na een kwartiertje in de lucht al op eiland Maio. Geniet van een eilandtour, de prachtige zandduinen en de lokale geitenkaas. Naar wat we horen, de beste van heel Kaapverdië …

Maar dé sterren van het eiland ontmoet je op de ongerepte en verlaten stranden van Calheta. Wanneer de nacht valt komen karetschildpadden hun eieren in het zand leggen. Dit bijzondere natuurfenomeen is een David Attenborough-moment om nooit te vergeten. Na enkele maanden komen de eieren uit en spoeden de pasgeboren schildpadjes zich instinctief naar de oceaan.

Op zoek naar een begeleide rondreis Kaapverdië?

Santiago, Fogo & Maio

  • Begeleide rondreis met ervaren Kaapverdische gids
  • 10 dagen / 9 nachten
  • Van 23 juli tot 1 augustus 2024
  • Reis gegarandeerd vanaf 6 deelnemers

Contacteer ons voor meer info.

Reisaanvraag

Begeleide Rondreis Kaapverdië: de Groene Kaap, verrassend bekeken

Gelieve per kind een geboortedatum te vermelden zodat we de juiste prijs kunnen berekenen.

Mail ons

info@frankdevosreizen.be

Bel ons

050 33 09 14

Kom even langs

Noordzandstraat 62, Brugge

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.