8 tips om te genieten van vakantie in Malta

Je laten verrassen tijdens een zonovergoten vakantie aan de Middellandse Zee? Voor dat recept hebben de eilanden Malta, Gozo en Comino alle ingrediënten in huis. Geniet van een mooie mix van cultuur, geschiedenis en ontspanning. Bestemmingsspecialist Lieven geeft je alvast zijn acht persoonlijke tips.

Panorama foto van Valletta, hoofdstad van Malta

1. Uitstap vanuit Valletta naar Gozo

Gozo is ideaal als excursie, maar nog leuker als je enkele nachtjes blijft hangen. Zo leer je het eiland pas echt kennen. De leukste manier om ernaartoe te gaan is via de Gozo Fast Ferry, vanuit het hart van de Grand Harbour in hoofdstad Valletta. De comfortabele catamaran doorkruist de historische haven en vaart een groot deel van de Maltese kustlijn af. Voor nog geen 10 euro per traject.

2. De drie steden: Cospicua, Senglea en Vittoriosa

Op ontdekking door de historische Three Cities in een golfkarretje met een Antwerps accent? Klinkt gek, maar wat Lieven betreft een echte must als je in Malta bent. Met de zelfrijdende elektrische autootjes van Rolling Geeks maak je kennis met drie stukjes levende geschiedenis: de versterkte steden Cospicua, Senglea en Vittoriosa.

3. Popeye Village

Zeebonken en zeemeerminnen beleven een fantastisch avontuur in Popeye Village. Ooit het decor voor de film Popeye uit 1980 met Robin Williams, vandaag een kleurrijk pretpark voor groot en klein. De leukste gezinsfoto? Aan de overkant van de baai met het iconische Popeye Village op de achtergrond.

4. Michelin restaurant ION Harbour

Sinds kort heeft Malta zijn eigen Michelin gids. Ga bij mooi weer zeker dineren bij onze favoriet ION Harbour. Het prachtige uitzicht over de haven van Valetta krijg je er gratis bij. In het bijhorende hotel The Iniala Harbour House overnacht je bovendien zoals grote Hollywood-sterren.

5.  Bezienswaardigheden en specialiteiten

Laat je landinwaarts op sleeptouw nemen door een lokale gids. Van een artisanale bakkerij en kaasworkshop, tot een honingproeverij en wijnmakerij. Kies voor een foodtour en combineer sightseeing met de lekkernijen en specialiteiten van Valletta.

6. Actieve vakantie in Malta

Een yogasessie bij zonsopgang tussen monolithische tempels. Fietsen langs ruige rotsen. Duiken met een Belgische crew op een van de prachtige locaties. De Maltese eilanden zijn een paradijs voor actievelingen. Ook populair onder adrenalinejunkies: coasteering. Weinig bestemmingen beter dan de Maltese eilanden om te klauteren langs kliffen en rotswanden.

7. Erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog

Britse en Amerikaanse soldaten groeven tijdens de Tweede Wereldoorlog een gigantisch tunnelnetwerk. In de ondergrondse kamers en gangen bekokstoofden ze gevaarlijke offensieven en lieten ze duizenden gezinnen schuilen voor de bombardementen in de straten. De ondergrondse wereld zelf betreden? Vraag ons naar de dagelijkse rondleidingen van de Lascaris War Rooms.

8. Bestemming voor je huwelijksreis?

Trakteer jezelf en je geliefde op een magische zonsondergang op de Dingli Cliffs, het hoogste punt van de eilandengroep. Op zo’n 253 meter boven de zeespiegel kijk je uit over het groene landschap, de golvende zee en het onbewoonde eiland Filfla. Wanneer de avond valt, baadt de hele omgeving in een goudgele gloed. De perfecte setting voor een afsluiter met picknick.

Reisaanvraag

8 tips om te genieten van vakantie in Malta

Gelieve per kind een geboortedatum te vermelden zodat we de juiste prijs kunnen berekenen.

Mail ons

info@frankdevosreizen.be

Bel ons

050 33 09 14

Kom even langs

Noordzandstraat 62, Brugge

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.