4 Culinaire tips op Curaçao: smeltkroes om van te smullen

Caraïbisch, Europees en Zuid-Amerikaans. Invloeden van over de hele wereld kruiden de culinaire geschiedenis van Curaçao. Vandaag is Curaçao een smakelijk stoofpotje op zichzelf dat je vooral zelf geproefd moet hebben. Hier alvast onze vier tips!

1) Pasawa Box Eatery

Proef de diverse mix van de Curaçaose cuisine in één avond. Vlak buiten Willemstad vind je Pasawa Box Eatery. Een levendig plein, omgeven door kleurrijke zeecontainers, elk met een eigen keuken, specialiteiten en streetfood. Bestel een drankje bij de cocktailbar, zoek een gezellig tafeltje uit, en ga rondneuzen bij de verschillende eetkraampjes. Met een beetje geluk word je ook nog getrakteerd op livemuziek.

2) Caleo Crudos y Parrilla

Dit charmante restaurant ligt in het hart van Kura Hulanda Village in Otrobanda. De cocktails? Verrukkelijk. De koude gerechten? Heerlijk om te delen. Maar de echte sterren zijn de warme gerechten van de grill: ‘a la Parrilla’. Met een enorme barbecue en meer dan 16 houtsoorten die elk hun eigen unieke smaak geven, mag je de keuze gerust aan de chef overlaten. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn.

3) Kookworkshop bij Helmi Smeulders

Zo’n 20 jaar geleden liet Helmi Smeulders haar job als advocaat in Nederland staan om op Curaçao haar culinaire droom na te jagen. Inmiddels heeft ze haar eigen Caraïbische kookboeken en host ze kookworkshops, ‘Chef’s Tables’ en heuse ‘Dinners in the Field’. Echt een creatieve kijk op de lokale keuken, en altijd geïnspireerd op lokale producten.

4) Gezellig tafelen bij Vittle Art

Een kookworkshop die echt verrast? Van lokale ingrediënten maken Kris en zijn familie smaakvolle gerechten en culinaire kunstwerkjes. Allemaal vanuit Kris’ ouderlijk huis. Het oude basketbalveld, ooit nog aangelegd door zijn vader, is vandaag een charmante eetlocatie. We willen vooral niet te veel verklappen, je moet het écht zelf meemaken.

TIP! Vlieg nu rechtstreeks uit Brussels Airport (Zaventem) met TUI

Reisaanvraag

4 Culinaire tips op Curaçao: smeltkroes om van te smullen

Gelieve per kind een geboortedatum te vermelden zodat we de juiste prijs kunnen berekenen.

Mail ons

info@frankdevosreizen.be

Bel ons

050 33 09 14

Kom even langs

Noordzandstraat 62, Brugge

Jouw reisvoorstel aanpassen of aanvullen

Totaal

Opgelet! Alle prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid op moment dat wij deze bevestiging verwerken.
Je reservatie is pas definitief na uitdrukkelijke herbevestiging door ons.